FilmWorks
 

FilmWorks är firmanamnet för den verksamhet jag bedriver inom film och tv dvs rörliga bilder. En verksamhet som står mitt hjärta mycket nära, vilket kanske inte är underligt då jag är utbildad till regissör, har skrivit om reklamfilm (Reklamfilmboken) både i böcker och tidningar under många år.

Exempel på reklamfilmer: Projekt med mycket små budgetar, vilket inte innebär att filmerna inte kan bli bra. Typexempel på detta är t ex Quo Vadis Xpress reklamfilm till Reklamfilmdagarna (ett särskilt projekt under ett par år) och Djurgården Fotboll - den första reklamfilm jag vet som Sveriges Televison någonsin visat, och en del andra mindre projekt.

Men även program som dokumentärer om Rosenmetoden och kanske framförallt tio program om reklamfilm som gick i TV4 med Svante Grundberg som programledare. Jag har även gjort några få animationer för cd-rom.

Dessutom har jag jobbat med massor av nästan-grejor. Idéer som nästan blivit något, men som fallit ifrån i sista minuten.Sånt där man inte ska nämna, så just därför gör jag det. Som projektet Mediefrabriken Gunnar som var ganska nära att bli utvalt till ett av de stora tv-företagens nästa dramaserie.

Och ett otal andra programidéer som aldrig blivit realiserade, framförallt på grund av dessa kostnadsproblem. Tyvärr är filmproduktion den mest kostnadskrävande och personalintensiva delen av mekanisk kommunikation. Och därmed har jag aldrig kunnat ge den delen av vad jag gör den uppmärksamhet jag själv velat. Ännu!

 

till FilmWorks startsida

 

Djurgården Fotboll - reklamfilm
Tomy Toys -Starriors
cd-rom animation
Expert lokalt -reklamfilm

till LindyWorks startsidaTV-program TV4QVX reklamfilmcd-rom animationDokumentär Rosenmetoden

Reklamfilmboken